PGOM Museo Geológico Abierto del Pirineo - Tremp, Lleida

Dirección: 25620 Tremp, Lleida, España.

Especialidades: Museo al aire libre.
Otros datos de interés: Ideal para ir con niños.
Opiniones: Esta empresa tiene 3 valoraciones según Google My Business.
Opinión media: 4.7/5.

Ubicación de PGOM Museo Geológico Abierto del Pirineo

PGOM Museo Geológico Abierto del Pirineo 25620 Tremp, Lleida, España

Horario de PGOM Museo Geológico Abierto del Pirineo

  • Lunes: Abierto las 24 horas
  • Martes: Abierto las 24 horas
  • Miércoles: Abierto las 24 horas
  • Jueves: Abierto las 24 horas
  • Viernes: Abierto las 24 horas
  • Sábado: Abierto las 24 horas
  • Domingo: Abierto las 24 horas

Si estás buscando una experiencia única en un entorno natural, el PGOM Museo Geológico Abierto del Pirineo es el lugar perfecto para visitar. Ubicado en Tremp, Lleida, España, este museo al aire libre ofrece una oportunidad fascinante de explorar la geología de la zona de una manera interactiva y educativa.

El PGOM Museo Geológico Abierto del Pirineo se destaca por ser un espacio al aire libre que permite a los visitantes aprender sobre la historia geológica de la región de forma práctica y entretenida. Con exposiciones al aire libre, senderos interpretativos y actividades para toda la familia, este museo es ideal para aquellos que buscan una experiencia educativa y divertida al mismo tiempo.

Entre las especialidades del museo se encuentran sus exhibiciones al aire libre, donde se pueden apreciar diferentes formaciones geológicas y aprender sobre la importancia de la geología en la configuración del paisaje. Además, el PGOM Museo Geológico Abierto del Pirineo es un lugar ideal para ir con niños, ya que ofrece actividades diseñadas específicamente para que los más pequeños puedan disfrutar y aprender al mismo tiempo.

Con 3 valoraciones según Google My Business, el PGOM Museo Geológico Abierto del Pirineo goza de una excelente reputación entre sus visitantes, con una opinión media de 4.7/5. Esto refleja la calidad de la experiencia que ofrece este museo y la satisfacción de aquellos que lo han visitado.

Opiniones de PGOM Museo Geológico Abierto del Pirineo

PGOM Museo Geológico Abierto del Pirineo - Tremp, Lleida
Marc Aguado i Jordana.
4/5

Es tracta d’un museu geològic a l’aire lliure que vol apropar a la ciutadania conceptes bàsics sobre la geologia, amb especial atenció a la pròpia del Pirineu, i sobre l’evolució de la Terra i de la vida.
Tot plegat, de manera senzilla i lúdica però sense perdre el rigor científic.
El museu s’estructura en tres àmbits: el Jardí de les Roques, l’Avinguda dels Temps Geològics i el Far.

Així, el Jardí de les Roques s’ubica al Parc del Barranc del Joncar i exposa 13 blocs representatius de roques dels Pirineus corresponents a períodes geològics concrets, com ara columnes de basalt, pissarra o diversos tipus de roca calcària. Cada bloc disposa d’un faristol amb la seva informació bàsica.

Aquest és el segon Jardí de Roques existent a Catalunya. El primer es troba al Parc Natural de l’Alt Pirineu, concretament a Rubió. Ambdós es complementen, atès que el situat al Parc Natural il·lustra períodes més antics, des del Cambrià fins al Triàsic, i l’inaugurat avui a Tremp, més recents

De la seva banda, l’Avinguda dels Temps Geològics s’ha habilitat al passeig Pompeu Fabra i reprodueix, mitjançant paviment de diferents colors, la Taula Internacional dels Temps Geològics.

Aquesta taula és el marc de referència de les Ciències de la Terra en el qual s’inscriu i s’explica l’evolució del planeta. Combina una escala numèrica per mesurar l’edat de la Terra en milions d’anys i una escala en unitats de temps relatives que permet dividir aquesta edat en eons, com l’Arqueà, o en períodes, com el Cretàcic o el Juràssic, fins a l’actualitat. La Taula es completa amb l’apunt de les principals fites de la vida a la Terra en el seu període corresponent, com pot ser la formació de la Lluna, la desaparició dels dinosaures o l’aparició dels primers humans, entre d’altres. En conjunt, explica 4.600 milions d’anys d’història del nostre planeta.
Al passeig Pompeu Fabra de Tremp s’ha construït una representació arquitectònica d’aquesta Taula al paviment fent servir planxes de formigó tenyit de diferents colors, fabricades expressament, per identificar els diferents períodes, amb el nom de cadascun i les principals fites gravades en elles.

L’inici de cada període es marca amb plaques circulars de bronze. La lluminària encastada en el paviment situa els moments en què es van produir les cinc extincions més importants de la vida a la Terra. Uns faristols informatius ajuden la ciutadania interessada a interpretar el significat de l’Avinguda dels Temps Geològics.

Finalment, el Far és una torre de 6 metres d’alçada i amb il·luminació nocturna, fabricada en acer, amb tres gabions o caixes enreixades omplertes de pedra seca. Se situa a la confluència entre el Jardí de les Roques i l’Avinguda dels Temps Geològics, com a fita que uneix ambdós espais.

PGOM Museo Geológico Abierto del Pirineo - Tremp, Lleida
Antonio Plana i Pla
5/5

Molt interessant, museo Geologic al aire lliure, mostres grans

PGOM Museo Geológico Abierto del Pirineo - Tremp, Lleida
Francesc Xavier Collell Colomer
5/5

Subir